Follow us

Ταρτούλες με μαρμελάδα λεμονιού και μύρτιλλα

Ταρτούλες με μαρμελάδα λεμονιού και μύρτιλλα

Υλικά

Υλικά

1 φύλλο ζύμη κουρού κατεψυγμένο

200 γρ. μαρμελάδα λεμόνι ή lemon curd*

125 γρ. μύρτιλα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για 12 μικρά μάφινς.

Ανοίγουμε ελαφρά το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε με το ποτήρι κύκλους 12 Χ 6,5 εκ.

Ντύνουμε τις θήκες των μάφινς με τη ζύμη, τρυπάμε όλη την επιφάνεια με το πιρούνι και βάζουμε τη φόρμα στη ψυγείο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά επάνω σε σχάρα.

Γεμίζουμε με μαρμελάδα λεμόνι ή με lemon curd και γαρνίρουμε με ένα μύρτιλο.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά μαρμελάδα πορτοκάλι ή ανάμεικτη μαρμελάδα εσπεριδοειδών.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.