Follow us

Τσιζκέικ μανταρίνι

Τσιζκέικ μανταρίνι

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

250γρ. μπισκότα digestive

3 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

750 γρ. τυρί κρέμα

¾ φλ. ζάχαρη άχνη

½ φλ.κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 μανταρίνι

Για το σιρόπι μανταρινιού

1 φλ. χυμό μανταρινιού

Ξύσμα από 1 μανταρίνι

4 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. ρούμι

Φέτες λεπτές από φρέσκο μανταρίνι καθαρισμένες από σπόρους και μεμβράνες

5 κ.σ καρυδόψιχα χοντροτριμμένη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα μαζί με τη ζάχαρη και τα κάνουμε σκόνη.

Τα μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με σούστα διαμέτρου 23 εκ.

και το πιέζουμε με την παλάμη και την πίσω μεριά ενός κουταλιού για να καλύψει τον πάτο και γύρω στο 1 εκ.

από τα τοιχώματα της φόρμας.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε το τυρί με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω προσεκτικά την κρέμα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού μέχρι να γίνουν σαν πηχτό σιρόπι.

Προσθέτουμε το ρούμι και το ξύσμα του μανταρινιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και σκεπάζουμε την επιφάνεια με τις φετούλες του μανταρινιού.

Περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.

Ξαναβάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Α.Τ.Updated: 02/11/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 15/11/17

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.