Follow us

Μηλόπιτα με κρέμα σαντιγί αρωματισμένη με ουΐσκι

Μηλόπιτα με κρέμα σαντιγί αρωματισμένη με ουΐσκι

Υλικά

Υλικά

Μια συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού

Για τη γέμιση

12 μήλα γκόλντεν (περ. 2,5 κιλά), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 1/2 φλ. ζάχαρη

χυμός 1 λεμονιού

1 ½  κ.σ. κανέλα

1/2- 3/4 φλ. κορνφλάουρ

Για την κρέμα με ουΐσκι :

2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά 

4 κ.σ. άχνη ζάχαρη

½ φλ. ιρλανδέζικο ουΐσκι 

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες –περιέχει συνήθως δύο φύλλα.

Φτιάχνουμε την κρέμα: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε το ουΐσκι.

Αφήνουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τον σκληρό πυρήνα με το ειδικό εργαλείο και τα κόβουμε σε κάθετες φέτες.

Τα βάζουμε σε λεκάνη και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ρηχό ταψί πλευράς περίπου 30 εκ.

και το τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Απλώνουμε τα φύλλα να καλύψουν τον πάτο και λίγο προς τις πλευρές του ταψιού (να σχηματισθεί μια θήκη).

Αραδιάζουμε μέσα τα μήλα σε ομοιόμορφες στρώσεις και ραντίζουμε με ό,τι απέμεινε στο μπολ.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πάρει χρυσαφί χρώμα η κρούστα.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Απλώνουμε επάνω την κρέμα και σερβίρουμε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λευκά αμύγδαλα φιλεταρισμένα και καβουρδισμένα.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά