Υλικά
700 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαράΥλικά για 6 άτομα
5 γρ. φύλλα ζελατίνης ή 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
180 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. μαστίχα
για τη σάλτσα βερίκοκο
300 γρ. βερίκοκα φρέσκα
200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα ταψάκι με κρύο νερό να την καλύπτει και την αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά.
Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε σκόνη την ρίχνουμε σε λίγο καυτό νερό και την ανακατεύουμε συνεχώς και σχολαστικά να διαλυθεί τελείως (είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουν αδιάλυτοι κόκκοι).
Βάζουμε στη μουλινέτα τη ζάχαρη μαζί με τη μαστίχα και δουλεύουμε μέχρι να γίνει η μαστίχα σκόνη.
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με τη μαστίχα και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνας στυμμένα ή τη διαλυμένη ζελατίνη σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα απολύτως ομοιογενές μείγμα.
Βρέχουμε 6 μπολάκια, τα τινάζουμε να φύγει το περισσό νερό και μοιράζουμε την κρέμα.
Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα βερίκοκο: Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό.
Τα στραγγίζουμε, βγάζουμε τη φλούδα, κόβουμε κάθε μισό βερίκοκο στα τέσσερα και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι, χωρίς να αφήσουμε τα βερίκοκα να λιώσουν.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την πανακότα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
Α.Τ.