Υλικά
500 γρ. φράουλεςΥλικά
200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
3-4 κ.σ. μπράντι
500 γρ. σαντιγί
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για τις κρέπες
250 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα
3 αβγά
1 βανιλίνη
Βούτυρο παγωμένο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα δύο.
Τις βάζουμε σε ρηχό, απλωτό μπολ.
Διαλύουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι με το μπράντι και περιχύνουμε τις φράουλες.
Τις αφήνουμε να μαριναρισθούν. Ετοιμάζουμε τις κρέπες: Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανιλίνη σε βαθύ μπολ και κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα αβγά–γάλα και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόβουμε ένα κομματάκι βούτυρο, το καρφώνουμε σε πιρούνι και το περνάμε επάνω στην επιφάνεια ενός μικρού αντικολλητικού τηγανιού που έχουμε αφήσει να κάψει άδειο.
Ρίχνουμε στο κέντρο 3 κ.σ χυλό και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Μόλις ροδίσει από κάτω γυρίζουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Τοποθετούμε τις ψημένες κρέπες τη μία επάνω στην άλλη σε ένα πιάτο.
Αλείφουμε με βούτυρο το τηγανάκι, κάθε φορά που ρίχνουμε χυλό για καινούργια κρέπα.
Βγάζουμε στραγγιστά τις φράουλες από τη μαρινάδα, τις μοιράζουμε στις κρέπες και τυλίγουμε κάθε κρέπα σε ρολό.
Τις σερβίρουμε με λίγη κρέμα σαντιγί, 1 κουταλάκι από τη μαρινάδα και ξύσμα πορτοκαλιού.
Α.Τ.