Follow us

Τούρτα σοκολάτας με κρέμα βανίλια και σάλτσα ουΐσκι

Τούρτα σοκολάτας με κρέμα βανίλια και σάλτσα ουΐσκι

Υλικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

135 γρ. ζάχαρη

180 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια

60 γρ. γάλα

2 κ.σ ουΐσκι

2 αβγά

5 κ.σ. κακάο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (σπιτική ή έτοιμη)

Για τη σάλτσα ουΐσκι

¼ φλ. ουΐσκι

¾ φλ. ζάχαρη

¼ φλ. νερό

¼ φλ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ., τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να χλιάνει.

Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη σε μεγάλο μπολ τα αβγά και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα απαλό κίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το ουΐσκι, το βούτυρο, το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 12 -13 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί, ξεφορμάρουμε και κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο οριζοντίως.Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες και την απλώνουμε στο μισό παντεσπάνι.

Σκεπάζουμε το άλλο μισό.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα του ουΐσκι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.

Περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη σάλτσα και περιμένουμε να στερεοποιηθεί κάπως.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ένα καλό ουΐσκι.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.