Follow us

Ντουέτο με παγωτό και σορμπέ πεπονιού

Ντουέτο με παγωτό και σορμπέ πεπονιού

Υλικά

Υλικά

1 1/3  φλ. τσ. ζάχαρη

1/3 φλ. τσ. νερό 

5 φλ.τσ.  πεπόνι σε κύβους

4 κ.σ. χυμός λάιμ

½ κ. παγωτό βανίλια

1 ½ φλ. τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα +2 κ. σ. επιπλέον

500ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το σορμπέ πεπονιού:Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Λιώνουμε το πεπόνι στο μπλέντερ με το χυμό λάιμ, το μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι.

Σκεπάζουμε το σορμπέ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε ελαφρά με φυτικό λάδι μια φόρμα, την ντύνουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό βανίλια και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να μαλακώσει κάπως. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα και τα ανακατεύουμε καλά με το παγωτό.

Απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα στον πάτο και στις πλευρές της παγωμένης φόρμας και τη βάζουμε πάλι στην κατάψυξη, για μισή ώρα.

Βγάζουμε το σορμπέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.

Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και τη γεμίζουμε με το σορμπέ του πεπονιού πατώντας το καλά.

Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε παγωμένη πιατέλα.

Την τυλίγουμε με μια πετσέτα βουτηγμένη σε καυτό νερό και στιμμένη για 30 δευτερόλεπτα.

Σηκώνουμε τη φόρμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και αλείφουμε γύρω γύρω το γλυκό με ένα παχύ στρώμα κρέμα σαντιγί και πασπαλίζουμε με τις δύο κουταλιές αμυγδάλου. Σερβίρουμε κομμένο το γλυκό σε χοντρές φέτες, με δυο -τρία φρέσκα φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο και σιρόπι βύσσινο.

Α.Τ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Λιώνουμε το πεπόνι στο μπλέντερ με το χυμό λάιμ, το μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι. Σκεπάζουμε το σορμπέ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε ελαφρά με φυτικό λάδι μια φόρμα, την ντύνουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό βανίλια και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να μαλακώσει κάπως. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα και τα ανακατεύουμε καλά με το παγωτό. Απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα στον πάτο και στις πλευρές της παγωμένης φόρμας και τη βάζουμε πάλι στην κατάψυξη, για μισή ώρα. Βγάζουμε το σορμπέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και τη γεμίζουμε με το σορμπέ του πεπονιού πατώντας το καλά. Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί και διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε παγωμένη πιατέλα. Την τυλίγουμε με μια πετσέτα βουτηγμένη σε καυτό νερό και στιμμένη για 30 δευτερόλεπτα. Σηκώνουμε τη φόρμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και αλείφουμε γύρω γύρω το γλυκό με ένα παχύ στρώμα κρέμα σαντιγί και πασπαλίζουμε με τις δύο κουταλιές αμυγδάλου. Σερβίρουμε κομμένο το γλυκό σε χοντρές φέτες, με δυο -τρία φρέσκα φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο και σιρόπι βύσσινο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.