Follow us

Βασιλόπιτα (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Βασιλόπιτα (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

3 φλιτζάνια τσαγιού

αλεύρι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια τσαγιού Flora

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Χυμός φρέσκος από 1 μέτριο λεμόνι

1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρικής

8 κρόκους αυγών

1 και 1/2 κ.γ. κρεμοριο

8 ασπράδια

Αλάτι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Παρασκευή

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα, προσθέτουμε ζάχαρη και το Flora με βούτυρο.

Με τα χέρια μας ανακατεύουμε και λιώνουμε το flora μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τόσο ώστε το μίγμα να γίνει ψιχουλιαστό.

Σε μία άλλη λεκάνη ρίχνουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ξεκινάμε να τα αφρατεύουμε στο μίξερ.

Αφού αφρατέψουν οι κρόκοι, τους ενσωματώνουμε στο αρχικό μίγμα και με μία σπάτουλα σιγά σιγά δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Χτυπάμε μαζί τα ασπράδια μαζί με το αλάτι για να κάνουμε μία μαρέγκα.

Προσθέτουμε το κρεμόριο και την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπώντας ξανά μέχρι να σφίξει περισσότερο η μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο αρχικό μίγμα.

Δουλεύουμε με ελαφρές κινήσεις, το αφράτο μίγμα και προετοιμάζουμε το ταψί, αλείφοντάς το με flora με βούτυρο καλά σε όλες τις πλευρές του.

Τοποθετούμε το αντικολλητικό χαρτί και κατόπιν αλείφουμε ξανά.

Ρίχνουμε όλο το μίγμα μέσα στο ταψί.

Ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και είμαστε έτοιμοι να φουρνίσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, ψήνοντας για μία ώρα στη μεσαία θέση του φούρνου.

Τοποθετούμε τη βασιλόπιτα σε σχάρα, αναποδογυρίζοντας τη προσεκτικά, τοποθετούμε το φλουρί, τη γυρίζουμε και είμαστε έτοιμοι να γαρνίρουμε.

Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε ένα στένσιλ για να δημιουργήσουμε σχήματα ρίχνοντας τη ζάχαρη άχνη ή απλώς αχνίζουμε.

Μπορούμε να γαρνίρουμε επίσης με φρέσκα φρούτα και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.