Follow us

Γρανίτα μοχίτο με καρπούζι

Γρανίτα μοχίτο με καρπούζι

Υλικά

Υλικά

2 1/2 κούπες κομμένο καρπούζι

60 ml χυμό λάιμ

240 γρ ρούμι

380 γρ σόδα 

1/2 κούπα νερό

1/2 κούπα λευκή ζάχαρη

1 κούπα φύλλα φρέσκιας μέντας (διαφορετικά, δυόσμου)

Παρασκευή

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό , τη μέντα και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε τα φύλλα της μέντας και περνάμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι.

Τοποθετούμε το καρπούζι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να τριφτεί εντελώς.

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε το χυμό καρπουζιού, το χυμό λάιμ, το ρούμι και 30 γρ από το σιρόπι της μέντας και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

Αδειάζουμε στις θήκες για γρανίτα μέχρι τα ? του ύψους και στο υπόλοιπο προσθέτουμε σόδα.

Ανακατεύουμε με ένα καλαμάκι.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να έχει πήξει τόσο ώστε να μπορούμε να τοποθετήσουμε στη μέση ένα ξυλάκι.

Αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο για να παγώσουν καλά πριν καταναλωθούν.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.