Follow us

Mont Blanc κάστανου

Mont Blanc κάστανου

Υλικά

υλικά

750 γρ. κάστανα

1 λ. γάλα πλήρες

250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

100 γρ. ζάχαρη άχνη 

2 κ.σ. ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας ή μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας

παρασκευή

Πλένουμε τα κάστανα, κάνουμε μιά μικρή τομή στη μύτη κάθε κάστανου με κοφτερό μαχαιράκι και τα βάζουμε να βράσουν σε αρκετό νερό γιά 10'.

Τα καθαρίζουμε ενώ είναι ζεστά ακόμα, γιά να βγει εύκολα η φλούδα.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τη βανίλια σχισμένη (ξύνουμε τα σποράκια της στο γάλα) και βάζουμε να βράσουν σε μέτρια/χαμηλή φωτιά γιά 40΄ ή λίγο παραπάνω, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το γάλα τους), αφαιρούμε τη βανίλια και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ (αν χρησιμοποιήσουμε άρωμα βανίλιας το προσθέτουμε στον πουρέ).

Βάζουμε τον πουρέ σ' ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.

Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μιά-δυό κ.σ από το γάλα, αλλά με προσοχή, πρέπει να έχει την υφή πουρέ.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο γιά 1 ώρα τουλάχιστον.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος -που πρέπει να είναι καλά παγωμένη- σε σαντιγύ.

Οταν αρχίσει να στέκεται προσθέτουμε 2 κ.σ ζάχαρη και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

Γιά το σερβίρισμα, βγάζουμε τον πουρέ κάστανου από χοντρό κορνέ σχηματίζοντας ένα βουναλάκι με κωνικό σχήμα.

Βάζουμε από πάνω μιά-δυό κ.σ σαντιγύ σε κάθε μπολ.

Η φτιάχνουμε ένα λοφάκι από τον πουρέ σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω τη σαντιγύ.

Πασπαλίζουμε την πιατέλα γύρω γύρω με άχνη, από μικρό σουρωτήρι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά