X

Κρέμα με γιαούρτι (σερβίρεται σκέτη ή χρησιμοποιείται σαν κρέμα άλλων γλυκών)

Υλικά

υλικά

3 κυπελάκια (600γρ.) γιαούρτι στραγγιστό (με ήπια, κρεμώδη γεύση)

3 αβγά, απολύτως φρέσκα, κατά προτίμηση βιολογικά

40 γρ. ζάχαρη

1 φλ.κ. γλυκό κρασί Μαρσάλα

παρασκευή

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσουν και ν' αφρίσουν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι, μέχρι να ενωθεί καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Προσθέτουμε, τέλος, τη Μαρσάλα και ανακατεύουμε απαλά νε ενωθεί.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα. Την σερβίρουμε σκέτη, με γλυκό του κουταλιού, με φρουτοσαλάτα (αντί γιά σαντιγύ) ή τη χρησιμοποιούμε σαν κρέμα γιά ένα ελαφρύ γλυκό με μπισκότα (στυλ τιραμισού) ή γιά ένα ελαφρύ μιλφέιγ.

Ακόμα, μπορούμε να την παγώσουμε στην κατάψυξη και να συνοδέψουμε φρέσκα φρούτα.

Αντικαθιστώντας τη Μαρσάλα με 3 κ.σλικέρ Αμαρέττο, παίρνει τη γεύση του πικραμύγδαλου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά