Υλικά
Υλικά
6 μεγάλα μήλα στάρκιν
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 γρ. καρυδόψιχα
50 γρ. ζάχαρη καστανή
20 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/3 κ.γλ. αλάτι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια, το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα περίπου.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι και χτυπάμε ακόμα για 10 δευτερόλεπτα, να ενοποιηθούν.
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε το εσωτερικό (τα κουκούτσια) με το ειδικό εργαλείο.
Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και τα κόβουμε στα δύο, οριζόντια.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ, με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.
Γεμίζουμε το άνοιγμα με την κρέμα καρυδιών, βάζοντας λίγη και στην επιφάνεια.
Τα βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, περιχύνοντάς τα συχνά με το σιρόπι τους.
Τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα σερβίρουμε με ένα μπολ παγωτό βανίλια ή με σαντιγί.