Follow us

Αμερικάνικη μηλόπιτα

Αμερικάνικη μηλόπιτα

Υλικά

Υλικά

3 φλιτζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζ. τσ. βούτυρο (ζωικό ή φυτικό) κρύο

1/2 φλιτζ. τσ. κρύο γάλα

1/2 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

12 μήλα γκόλντεν (περ. 2,5 κιλά), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

5 λεμόνια, το χυμό (3/4 φλιτζ. τσ. περίπου)

1 1/2 κ.σ. κανέλα

1/2- 3/4 φλιτζ. τσ. κορνφλάουερ

Ασπράδι αβγού για το άλειμμα

Παρασκευή

Για να φτιάξουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε αλεύρι και αλάτι σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε στο κέντρο το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το δουλεύουμε με τα δάχτυλα τρίβοντάς το με το αλεύρι, μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα.

Ρίχνουμε το κρύο γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες, 1/3 στη μία και 2/3 στην άλλη.

Τις πατάμε με την παλάμη να γίνουν σαν δίσκοι, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ, το χυμό λεμονιού και την κανέλα, σε ένα μεγάλο, βαθύ σκεύος.

Βάζουμε μέσα τα μήλα και τα ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε να καλυφθούν καλά με το μείγμα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 120°.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τα δύο φύλλα σε μέγεθος αρκετό να καλύψει μια βαθιά ταρτιέρα ή ταψάκι, μεγέθους περίπου 23Χ33 εκ.

(το κάτω φύλλο αρκετά μεγαλύτερο, για να καλύψει τις πλευρές).

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος μας και απλώνουμε μέσα το μεγαλύτερο φύλλο.

Αραδιάζουμε μέσα τα μήλα σε ομοιόμορφες στρώσεις και ραντίζουμε με ό,τι απέμεινε στο μπολ.

Απλώνουμε από πάνω το μικρότερο φύλλο και γυρνάμε προσεκτικά τις άκρες μέσα στο σκεύος.

Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι σε πολλά σημεία και αλείφουμε με ασπράδι αβγού.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 3 περίπου ώρες.

Την αφήνουμε να κρυώσει και να "ξεκουραστεί" για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον, πριν την κόψουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.