Follow us

Σορμπέ πεπόνι

Σορμπέ πεπόνι

Υλικά

Υλικά

600 γρ σάρκα από πεπόνι

400 γρ. ζάχαρη

400 ml. νερό

1 λεμόνι, το χυμό

Παρασκευή

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

Βάζουμε τα κομμάτια του πεπονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Αναμειγνύουμε τον πολτό με το παγωμένο σιρόπι και το χυμό του λεμονιού.

Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και όταν γίνει το σορμπέ το διατηρούμε στην κατάψυξη.

Διαφορετικά, βάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού στην κατάψυξη και όταν αρχίσει να παγώνει το χτυπάμε με το μίξερ χειρός.

Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.