X

Moυς λευκής σοκολάτας με μους φράουλας

Υλικά

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Μους λευκής σοκολάτας

225 γρ. λευκή σοκολάτα (κομμάτια)

75 γρ. κρέμα γάλακτος

10 γρ. ζελατίνα

Λίγο λικέρ Grand Marnier

375 γρ. σαντιγί

Μους φράουλας

125 γρ. φράουλες

Χυμός 1/2 λεμονιού

5 φύλλα ζελατίνας

45 γρ. ασπράδια αβγών

40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

20 γρ. νερό

5 γρ. γλυκόζη

125 γρ. σαντιγί

3 στρώσεις λευκό παντεσπάνι

Εκτέλεση

Μους λευκής σοκολάτας. Αναμειγνύουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.

Μουσκεύουμε­ τη ζελατίνα σε νερό, τη στραγγί­ζουμε, προσθέτουμε Grand Marnier και τη ζεσταίνουμε ελαφρά.

Περιχύνουμε με αυτήν τη σοκολάτα κι ενσωματώνουμε τη σαντιγί.Μους φράουλας­. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και προσθέτουμε­ το χυμό λεμονιού.

Χτυπάμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη­ σε μια σφιχτή ιταλική μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη ζελατίνα, τον πουρέ της φράουλας και, τέλος, τη σαντιγί.Κατασκευή. Βάζουμε σε ένα στεφάνι τούρτας που ξεκουμπώνει μια στρώση λευκό­ παντεσπάνι, ραντίζουμε με Grand Marnier, απλώνουμε τη μους λευκής σοκολάτας και συνεχίζουμε με παντεσπάνι, μους φράουλας και ξανά παντεσπάνι.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο 5-6 ώρες και τη δια­κοσμούμε με σαντιγί και φράουλες.

Σπάτουλα Bellina Crystal, Παρουσίασησυνταγή του Μίλτου Τσιρόπουλου (Nouvelle)

Μουσκεύουμε­ τη ζελατίνα σε νερό, τη στραγγί­ζουμε, προσθέτουμε Grand Marnier και τη ζεσταίνουμε ελαφρά. Περιχύνουμε με αυτήν τη σοκολάτα κι ενσωματώνουμε τη σαντιγί.Μους φράουλας­. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και προσθέτουμε­ το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη­ σε μια σφιχτή ιταλική μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζελατίνα, τον πουρέ της φράουλας και, τέλος, τη σαντιγί.Κατασκευή. Βάζουμε σε ένα στεφάνι τούρτας που ξεκουμπώνει μια στρώση λευκό­ παντεσπάνι, ραντίζουμε με Grand Marnier, απλώνουμε τη μους λευκής σοκολάτας και συνεχίζουμε με παντεσπάνι, μους φράουλας και ξανά παντεσπάνι. Τη διατηρούμε στο ψυγείο 5-6 ώρες και τη δια­κοσμούμε με σαντιγί και φράουλες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά