Follow us

Νηστίσιµες Αγκινάρες αλά Πολίτα

Η συνταγή για νηστίσιµες αγκινάρες αλά πολίτα.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Υλικά

2 µέτρια καρότα σε ροδέλες

8 µέτριες πατάτες κοµµένες σε τέταρτα

100 γραµµάρια αρακά φρέσκο ή κατεψυγµένο προαιρετικά

1/2 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο

αλάτι-πιπέρι

χυµός 3 λεµονιών

10-12 φρέσκες αγκινάρες ή κατεψυγµένες

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 µέτριο ξερό ψιλοκοµµένο ή τριµµένο κρεµµύδι

6 φρέσκα κρεµµυδάκια σε ροδέλες

Εκτέλεση

Πλένουµε και καθαρίζουµε τις αγκινάρες, εάν είναι φρέσκες, αφαιρώντας το κοτσάνι τους, τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβοντας τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα.

Αφαιρούµε µε µικρό µαχαίρι το χνούδι τους και τις ρίχνουµε αµέσως σε µια λεκάνη µε νερό και χυµό 2 λεµονιών, για να µη µαυρίσουν, µέχρι να τις µαγειρέψουµε.

Εάν είναι κατεψυγµένες, θα προσπεράσουµε όλη αυτή τη διαδικασία.

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το λάδι και σοτάρουµε το ξερό κρεµµύδι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια.

Προσθέτουµε τις πατάτες και ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά.

Βάζουµε τις αγκινάρες µε το κοτσάνι προς τα επάνω, τα καρότα, τον αρακά, αν βάλουµε και τον άνηθο.

Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζονται οι αγκινάρες.

Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει, µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά για 30 περίπου λεπτά και να µείνει µε λίγη σάλτσα.

Αν χρειασθεί προσθέτουµε λίγο ακόµη ζεστό νερό.

Μόλις αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουµε το φαγητό µε το χυµό του λεµονιού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.