Follow us

Γρήγορο Σουφλέ με Σέσκουλα και Ντοματίνια

Τα σέσκουλα είναι ένα χορταρικά που πάνε με όλα και μαγειρεύονται γρήγορα.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά

250 γρ. ανθότυρο σπασμένο με το πιρούνι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

500 γρ. σέσκουλα

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση ή σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

4 αβγά

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε τα σέσκουλα.

Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και το σκόρδο σε μια μεγάλη λεκάνη.

Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με τα χόρτα, το ανθότυρο και τη μισή παρμεζάνα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένο μέτριο πυρίμαχο ταψί.

Σκορπάμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.

Ψήνουμε για 35'-40' ή μέχρι να στερεοποιηθεί το σουφλέ και να ροδίσει η κρούστα του.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.