Follow us

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Υλικά

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

3½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλιτζ. γάλα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

4 αβγά

½ κ.γλ. κανέλα τριμμένη

½ κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια μαζί με το αλατοπίπερο, την κανέλα και το μπαχάρι.

Υπομονετικά και σε δυνατή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να μειώσουν στο ⅓ τον όγκο τους και να αποκτήσουν ένα καραμελένιο καφετί χρώμα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τα αβγά μέχρι να πάρουμε έναν χυλό.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.

Απλώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί σε λεπτή στρώση, που να μην ξεπερνά το 1 εκ. ύψος, και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.