Follow us

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

80 γρ. βούτυρο αγελάδος

5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες

1 ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό)

3 αβγά

200 γρ. γιαούρτι σακούλας (ή στραγγιστό)

400 γρ. φέτα σπασμένη

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε πικάντικο τυρί)

αλάτι, πιπέρι

βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα και το ταψί

1 αβγό & 3 κ.σ. γάλα για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, τα 3 αβγά, το γιαούρτι και τον άνηθο.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, γιατί δεν θέλουμε να διαλυθεί η φέτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό ταψί (θέλουμε η πίτα να βγει λεπτή) και στρώνουμε δύο φύλλα, λίγο πατσαβουριαστά, που θα τα βουτυρώσουμε ξεχωριστά.

Απλώνουμε λίγη γέμιση στην επιφάνεια.

Συνεχίζουμε σε στρώσεις με ένα βουτυρωμένο φύλλο και γέμιση και τελειώνουμε με 3 βουτυρωμένα φύλλα στην επιφάνεια.

Γυρίζουμε το φύλλο που περισσεύει σε έναν ωραίο κόθρο.

Χτυπάμε σε μπολ το αβγό με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.

Τη χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.