ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Πανεύκολη Κουρού

Ιδανική λύση για τα τραπεζώματα, αφού δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΟΥΡΟΥ

Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

250 γρ. φέτα βουτυράτη και πικάντικη

200 γρ. μυζήθρα

1 αβγό

250 ml ελαιόλαδο

1 κουτάκι ανθρακούχο νερό

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το φύλλο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, 1 κ.γλ. αλάτι, το ελαιόλαδο και το ανθρακούχο νερό.

Με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική μαλακιά ζύμη που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας.

Αυτό είναι το μυστικό για να βγει αφράτο το φύλλο.

Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου ½ ώρα να ξεκουραστεί.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τα τυριά (δεν τα θέλουμε λιωμένα, αλλά σε μεγάλες μπουκιές) με το αβγό και μπόλικο πιπεράκι.

Λαδώνουμε γενναιόδωρα ένα χαμηλό ταψάκι με διάμετρο 40 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.

Με το χέρι μας ή με έναν πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζοντας με αλεύρι την επιφάνεια του ζυμαριού, ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης σε χοντρό φύλλο, που να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού.

Το απλώνουμε στο ταψάκι.

Σκορπάμε στην επιφάνεια τα τυριά.

Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και το μικρότερο κομμάτι, σκεπάζουμε την επιφάνεια και ενώνουμε με το χέρι μας στο γείσο τα δύο φύλλα.

Δεν θέλουμε κόθρο σε αυτή την πίτα, απλά να ενωθούν τα δύο φύλλα.

Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνουμε για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Αυτή η πίτα είναι νοστιμότερη ζεστή!

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.