ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

ΤΑΡΤΑ ΜΕΙΤΖΑΝΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ

Υλικά

½ πακέτο φύλλο κρούστας

100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

5 μακρόστενες μελιτζάνες ή 3 φλάσκες σε μεγάλα κυβάκια

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φλιτζ. τριμμένο μετσοβόνε

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε και, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό.

Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν.

Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το τυρί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ.

Βουτυρώνουμε ένα ένα χωριστά τα φύλλα και τα στρώνουμε πατσαβουριαστά στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να τα αφήσουμε να προεξέχουν αρκετά.

Στρώνουμε τις μελιτζάνες στη βάση και πάνω τους απλώνουμε ομοιόμορφα τα αβγά με το τυρί.

Τυλίγουμε τις άκρες σε στρογγυλό γείσο και τις βουτυρώνουμε.

Ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσουν το φύλλο και η επιφάνεια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.