ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά

¾ του πακέτου χοντρό μακαρόνι

3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

1 μεγάλη μελιτζάνα σε κυβάκια

1 κ.σ. σταφίδες μαύρες

½ φλιτζ. κουκουνάρια

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα κουκουνάρια, μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε την πιπεριά και τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να χάσουν λίγο τον όγκο τους.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20', πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Pasta με Μελιτζάνες και Τυριά

Μια έμπνευση από το δελαγκρατσιανό, μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου, που και αυτή είναι εμπνευσμένη από την Ιταλία.