ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει “θυμωμένη”. Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον “θυμό” της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Υλικά

1 πακέτο στριφτάρια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη (ή και 2) σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

8 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

2 συσκευασίες κονκασέ ή 3 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κ.γλ. μπούκοβο (ή 1 κ.σ. αν αντέχετε!)

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Δεν τα στραγγίζουμε.

Παράλληλα, σε γουοκ ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να "πηδάει".

Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το μπούκοβο και την ντομάτα, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15'.

Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα μαζί με το μισό τυρί και τον μαϊντανό.

Σε δυνατή φωτιά, με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά και να μελώσει η μακαρονάδα.

Σερβίρουμε με επιπλέον τυράκι τριμμένο.

Επίσης...

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Pasta με Μελιτζάνες και Τυριά

Μια έμπνευση από το δελαγκρατσιανό, μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου, που και αυτή είναι εμπνευσμένη από την Ιταλία.