ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά

Υλικά για 5 άτομα

1 πακέτο λινγκουίνι

1 κιλό καραβίδες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 2 συσκευασίες κονκασέ περασμένο από το μούλτι

½ ποτηράκι του κρασιού ούζο

1 κ.γλ. ζάχαρη

6-7 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή άνηθο ή φρέσκο βασιλικό)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο.

Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε με το καπάκι, για να μην πιτσιλίσει η σάλτσα.

Σε 20' περίπου, όταν θα έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά της ντομάτας, ρίχνουμε τις καραβίδες, τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα και τις μαγειρεύουμε για 5'-6', ποτέ παραπάνω, διαφορετικά θα σφίξουν και θα χάσουν τη νοστιμιά τους.

Βράζουμε τα λινγκουίνι, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Pasta με Μελιτζάνες και Τυριά

Μια έμπνευση από το δελαγκρατσιανό, μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου, που και αυτή είναι εμπνευσμένη από την Ιταλία.