Follow us

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

500 γρ. κοχυλάκι

1 μελιτζάνα σε χοντρά καρεδάκια

1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε καρεδάκια

1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 λουκάνικο σε καρεδάκια

1 σφηνάκι τσίπουρο ή κρασί λευκό

500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

300 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 ασπράδια αβγού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το τσίπουρο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τη φέτα, τα κοχυλάκια, πιπέρι, τον άνηθο και τα ασπράδια, χωρίς να τα χτυπήσουμε, και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Απλώνουμε και την τριμμένη γραβιέρα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα ζυμαρικά για 20' σε ζεστό φούρνο στους 180°C.

Τα τελευταία 5'-7' αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αντίθετα με άλλα φαγητά του φούρνου, αυτή η μακαρονάδα τρώγεται καλύτερα χλιαρή, ενώ η γεύση της είναι ακόμα νοστιμότερη την επόμενη μέρα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.