ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

500 γρ. κοχυλάκι

1 μελιτζάνα σε χοντρά καρεδάκια

1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε καρεδάκια

1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 λουκάνικο σε καρεδάκια

1 σφηνάκι τσίπουρο ή κρασί λευκό

500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

300 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 ασπράδια αβγού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το τσίπουρο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τη φέτα, τα κοχυλάκια, πιπέρι, τον άνηθο και τα ασπράδια, χωρίς να τα χτυπήσουμε, και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Απλώνουμε και την τριμμένη γραβιέρα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα ζυμαρικά για 20' σε ζεστό φούρνο στους 180°C.

Τα τελευταία 5'-7' αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αντίθετα με άλλα φαγητά του φούρνου, αυτή η μακαρονάδα τρώγεται καλύτερα χλιαρή, ενώ η γεύση της είναι ακόμα νοστιμότερη την επόμενη μέρα.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.