ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

150 γρ. καρότα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο ή τριμμένο κόλιαντρο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

25 γρ. βούτυρο

25 γρ. αλεύρι

250 ml χλιαρό γάλα

4 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Σε ένα τηγάνι τα αλατίζουμε και τα σοτάτουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το βούτυρο με το αλεύρι και μόλις ενωθούν ρίχνουμε ανακατατεύοντας λίγο λίγο το γάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε χτυπώντας τους κρόκους.

Προσθέτουμε το καρότο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μίγμα με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ειδικό ψηλό πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε για 20'-25' (αν δεν έχουμε το ειδικό ταψάκι για σουφλέ, ντύνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος ένα μεταλλικό μέτριο μπολ για σαλάτα).

Τρώμε το σουφλέ καυτό, από τον φούρνο.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.