ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό φασολάκια τσαουλιά

500 γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

3 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι

1 ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε τα φασολάκια, φέρνουμε δυο βόλτες και προσθέτουμε το σκόρδο.

Αλατίζουμε γενναιόδωρα, καθώς τα φασολάκια το "τραβάνε" το αλάτι.

Ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, πιπεράκι και 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασολάκια.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.

Αν είναι μεγάλο το καλαμάρι, το κόβουμε σε μεγάλες φαρδιές ροδέλες.

Ρίχνουμε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.

Τα μικρά δε θέλουν πάνω από 10', διαφορετικά σκληραίνουν.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό ή τον άνηθο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αυτό το φαγητό γίνεται νοστιμότερο αν το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμα πιο νόστιμο αν το μαγειρέψουμε από την προηγούμενη.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.