ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθάκια-Βαρκούλες Γεμιστά με Κιμά

Μια παραλλαγή στα κολοκυθάκια-παπουτσάκια, τόσο ελαφριά και νόστιμη, που μπορείς χωρίς πρόβλημα να φας ολόκληρο το ταψί.

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

5 μεγάλα κολοκύθια κομμένα εγκάρσια στη μέση

3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

500 γρ. κιμά (από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, για ακόμα λιγότερες θερμίδες)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κύμινο

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη

½ φλιτζ. κίτρινο τριμμένο τυρί με μειωμένα λιπαρά

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σκάβουμε τα κολοκύθια σχηματίζοντας "βαρκούλες" και ψιλοκόβουμε την ψίχα τους.

Τα τοποθετούμε κοντά το ένα στο άλλο σε ταψάκι και τα αλατίζουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τον κιμά με το κύμινο, το μπαχάρι και την πάπρικα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις απορροφηθούν τα ζουμάκια του, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα από τα κολοκυθάκια και την πιπεριά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Σβήνουμε με τα ⅔ από την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε 1 φλιτζ. νερό και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 20'.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τα κολοκύθια και προσθέτουμε στο ταψί την υπόλοιπη ντομάτα, λίγο αλάτι και 2-3 κ.σ. νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30'.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 15', μέχρι να λιώσει.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.