ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα αλμυρά κέικ, που τρώγεται όλες τις ώρες.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

3 ντομάτες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

3 αβγά

175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κοφτή κ.σ. ξερό δυόσμο

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τα ζουμιά τους.

Τις ψιλοκόβουμε και τις αλατίζουμε ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ, ανακατεύοντας για λίγο, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε μια μεγάλη λεκάνη για 1'-2' το ελαιόλαδο με τα αβγά.

Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε να ενσωματωθεί και αυτό.

Προσθέτουμε τη φέτα, το θυμάρι, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και τον δυόσμο και με σπάτουλα πια ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Λαδώνουμε μια φόρμα με 15-17 εκ. διάμετρο και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.

Ψήνουμε για 55' περίπου ή μέχρι να ροδίσει το κέικ και να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.