ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Οι Δικές σου Λιαστές Ντομάτες

Και πού δεν μπαίνουν οι λιαστές ντομάτες.

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Υλικά

ντομάτες ή ντοματίνια

χοντρό αλάτι

ζάχαρη

σκόρδο, βασιλικό, δεντρολίβανο, θυμάρι (προαιρετικά)

καλό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πάρτε όσες ντομάτες χωράνε τα ρηχά ταψιά του φούρνου.

Οι καλύτερες για να γίνουν λιαστές είναι τα πομοντόρια, επειδή δεν έχουν πολλά ζουμιά, έχουν όμως πλούσια σάρκα.

Αν διαλέξουμε ντοματίνια, θα τα κόψουμε στη μέση, ενώ τα πομοντόρια στα 2 ή στα 4, αναλόγως πόσο μεγάλα είναι.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε στριμωχτά τις ντομάτες, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Τις αλατίζουμε γενναιόδωρα με χοντρό αλάτι και τις πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγη ζάχαρη.

Τις ψήνουμε για 4 ώρες στους 100-120°C.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε σε βάζο, σκεπασμένες ως επάνω με ελαιόλαδο, στο οποίο θα προσθέσουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο ή βασιλικό.

Τα μυρωδικά είναι προαιρετικά, μπορούμε να τα παραλείψουμε αν δεν μας αρέσουν.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.