ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Καλύτερη Σάλτσα Ντομάτα σε Βαζάκι

Η σύγχρονη σάλτσα μπορεί να γίνει σε κάθε κουζίνα, ελαφριά και μυρωδάτη, για να δώσει το άρωμα του ήλιου στα μαγειρέματα του χειμώνα.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ

Υλικά

7 κιλά πολύ ώριμες ντομάτες

3 κ.γλ. αλάτι

2 κ.γλ. ζάχαρη

½ φλιτζ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Για να γίνει αυτό πιο εύκολα, τις βουτάμε για 1' σε νερό που κοχλάζει και τις στραγγίζουμε. (Φτιάχνουμε όση ποσότητα θέλουμε, υπολογίζοντας για 2 κιλά ντομάτες 1 γεμάτο κ.γλ. αλάτι.)

Τις τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού ή τις ψιλοκόβουμε με το χέρι σε κυβάκια ή τις πολτοποιούμε στο μούλτι, ανάλογα με το πόσο ψιλοκομμένη θέλουμε τη σάλτσα μας.

Τις βάζουμε σε χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη (ή και σκόρδο αν θέλουμε) και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει την πρώτη βράση.

Κατεβάζουμε μετά τη φωτιά στο χαμηλό και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να απορροφηθεί η περιττή υγρασία.

Μοιράζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα, γεμίζουμε με μισό δάχτυλο ελαιόλαδο την επιφάνεια, κλείνουμε πολύ καλά το καπάκι, γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και τα αφήνουμε για μία μέρα πάνω σε μια πετσέτα.

Όταν ανοίξουμε το βάζο, το συντηρούμε στο ψυγείο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.