ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

Υλικά

5 αβγά

400 ml γάλα

300 ml καλαμποκέλαιο

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μπέικιν

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

500 γρ. φέτα σπασμένη

βούτυρο για τα φορμάκια

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα τα αβγά μέχρι να αφρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε στα αβγά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.

Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ενσωματώνουμε στο μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε 12 περίπου ατομικά φορμάκια για μάφιν ή κεκάκια. Μοιράζουμε σε αυτά το μίγμα και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.

Ξεφορμάρουμε αμέσως, για να διατηρηθούν τραγανά.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.

Τυρόπιτα με Ανθότυρο και Κοπανιστή

Η συνταγή για τυρόπιτα με ανθότυρο και κοπανιστή.