ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Υλικά

1 στραγγιστό γιαούρτι (220 ml)

1 αβγό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. φέτα τριμμένη

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο & αλεύρι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη φέτα και τη διαλύουμε εντελώς με πιρούνι.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι, τη ρίγανη, το αβγό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα.

Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι.

Βάζουμε σε ρηχό πιάτο λίγο αλεύρι.

Πλάθουμε κεφτεδάκια με τη ζύμη, τα πιέζουμε λίγο στην κορυφή να πλατύνουν και τα αλευρώνουμε.

Τινάζουμε πολύ καλά το περιττό αλεύρι.

Λίγα λίγα, τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Έτσι, θα παραμείνουν τραγανά για περισσότερο χρόνο.

Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο. Βγαίνουν πιο ελαφρά, αλλά δεν κρατούν για πολύ το τραγανό τους, οπότε τα τρώμε αμέσως, ζεστά!

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.

Τυρόπιτα με Ανθότυρο και Κοπανιστή

Η συνταγή για τυρόπιτα με ανθότυρο και κοπανιστή.