ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Υλικά

1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

2 αβγά

ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

250 γρ. χαλούμι τριμμένο

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1 κ.σ. ξερό

1 αβγό

10 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

Χτυπάμε σε μπολάκι τα 2 αβγά.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το ψωμί του τοστ, να γίνει όσο πιο λεπτό γίνεται.

Με πινέλο απλώνουμε ελαιόλαδο σε κάθε φέτα και περνάμε τις άκρες με αβγό για να κολλήσουν ευκολότερα.

Μοιράζουμε το μίγμα της γέμισης σε κάθε φέτα και με πιρούνι πιέζουμε τις άκρες να σφραγίσει καλά το πιτάκι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου, απλώνουμε τα πιτάκια, τα περνάμε με ελαιόλαδο και μετά με το υπόλοιπο αβγό και τα ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.

Τυρόπιτα με Ανθότυρο και Κοπανιστή

Η συνταγή για τυρόπιτα με ανθότυρο και κοπανιστή.