ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

ΤΟΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

¾ ποτηριού ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για την επιφάνεια

1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

320 γρ. (2 κονσέρβες) τόνο σε νερό, στραγγισμένο

2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κοφτό κ.γλ. ρίγανη

1 μικρή ντομάτα στραγγισμένη από τα ζουμιά της και ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον τόνο και ανακατεύουμε να διαλυθεί και να απορροφηθεί εντελώς το νερό του.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Τη χωρίζουμε σε 20-25 μπαλάκια.

Με το χέρι μας ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο στο μέγεθος της παλάμης μας.

Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας καλά με πιρούνι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τα πιτάκια.

Τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.

Ψάρι στην Kατσαρόλα

Η συνταγή για ψάρι στην κατσαρόλα.