Follow us

Κολοκυθάκια Γιαχνί με Φέτα και Πιπεριές

Ένα γρήγορο και μαγικό φαγάκι, με όλα τα αρώματα του καλοκαιριού, που γίνεται ονειρεμένο την επόμενη μέρα.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

Υλικά

1 κιλό μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα

6 πιπεριές κέρατο

2 ώριμες ντομάτες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε ή τις περνάμε από το μούλτι.

Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση.

Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάτουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και φέρνουμε 2-3 βόλτες (αν έχουν ανθούς, να τους βάλετε κι αυτούς στην κατσαρόλα).

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 5' (αν τη βάλουμε λίγο πιο πριν, θα λιώσει και θα μας δώσει μια υπέροχη λευκή κρεμώδη σάλτσα, γι' αυτό, αν σας αρέσει έτσι, διαλέξτε μια μαλακιά φέτα).

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.