ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Koλοκυθάκια Γεμιστά με Τραχανά και Μελιτζάνες

Ένα υπέροχο φαγητό, που αγαπούσαν πολύ οι παλιές νοικοκυρές.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

8 μικρά στρογγυλά κολοκύθια ή 6 μεγάλα κλασικά

¾ φλιτζ. τραχανά

2 μελιτζάνες φλάσκες σε κυβάκια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα

½ φλιτζ. μαύρες σταφίδες

1½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Κουφώνουμε τα κολοκύθια και κρατάμε για καπάκι το πρώτο κομματάκι που θα αφαιρέσουμε.

Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τα ¾ του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μελιτζάνες και το εσωτερικό των κολοκυθιών, ανακατεύοντας συχνά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τον τραχανά, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε ελαφρά το εσωτερικό των κολοκυθιών και τα γεμίζουμε.

Τα στρώνουμε κοντά το ένα στο άλλο σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζ. νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.

Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40'.

Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.