ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

5 φύλλα κρούστας

70 γρ. αγελαδινό βούτυρο

100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

3 αβγά

300 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. γκούντα τριμμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια πολύ αλ ντέντε, για να μη λασπώσουν στη συνέχεια στον φούρνο.

Τα στραγγίζουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα κλασικό πυρίμαχο ταψί και στρώνουμε τα φύλλα πατσαβουριαστά ένα ένα, βουτυρώνοντας ξεχωριστά το καθένα.

Σε αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον, να ροδίσει.

Το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα και σοτάρουμε την πιπεριά με τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.

Αλατίζουμε.

Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα με τα αβγά και λίγο αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέικον, το ζαμπόν, τα ¾ των τυριών, την κρέμα με τα αβγά και τον μαϊντανό.

Στρώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με το τυρί που περίσσεψε.

Τυλίγουμε σε κόθρο το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Pasta με Μελιτζάνες και Τυριά

Μια έμπνευση από το δελαγκρατσιανό, μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου, που και αυτή είναι εμπνευσμένη από την Ιταλία.