ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

Υλικά

¾ του πακέτου κοχυλάκια

3 συσκευασίες τόνο σε λάδι

500 γρ. κολοκυθάκια σε χοντρά μπαστουνάκια

250 ml λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια σε φέτες

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

30 γρ. αλεύρι

500 ml γάλα χλιαρό

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα

Εκτέλεση

Βράζουμε πολύ αλ ντέντε τα κοχυλάκια, γιατί θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται και στον φούρνο.

Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το φέρνουμε δυο βόλτες και μετά ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε λίγο σε δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα κολοκυθάκια.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τον τόνο, ελαφρώς στραγγισμένο από το λάδι του, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε προσεκτικά να μη διαλυθεί εντελώς ο τόνος και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στην μπεσαμέλ τα ⅔ του τυριού και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μέτριο πυρίμαχο ταψί βάζουμε τα κοχυλάκια και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα, για 30' περίπου.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Pasta με Μελιτζάνες και Τυριά

Μια έμπνευση από το δελαγκρατσιανό, μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου, που και αυτή είναι εμπνευσμένη από την Ιταλία.