ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Pasta με Μελιτζάνες και Τυριά

Μια έμπνευση από το δελαγκρατσιανό, μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου, που και αυτή είναι εμπνευσμένη από την Ιταλία.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

⅔ του πακέτου πένες (ή οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό)

3 μελιτζάνες φλάσκες σε μεγάλα κυβάκια

4 ντομάτες πολύ ώριμες

1 κ.γλ. ζάχαρη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 γεμάτο κ.γλ. ρίγανη

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

250 γρ. γραβιέρα τριμμένη

150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

3 αβγά

1 φλιτζ. του καφέ κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

λίγο βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι.

Βράζουμε τις πένες πολύ αλ ντέντε και τις στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές.

Τις αλατίζουμε και τις βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20' τη σάλτσα. Στα τελευταία 10' προσθέτουμε τη ρίγανη και τις μελιτζάνες.

Όταν η σάλτσα απορροφήσει τα υγρά της, προσθέτουμε τον βασιλικό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί και στρώνουμε τη μισή ποσότητα των τυριών.

Πάνω τους απλώνουμε τις πένες και τη σάλτσα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Χτυπάμε την κρέμα με τα αβγά και τα απλώνουμε στην επιφάνεια.

Ψήνουμε για 35' περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρούστα.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.