ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαζάνια, τα Αυθεντικά Ιταλικά

Κάθε Κυριακή ο ιταλικός Νότος μαγειρεύει οπωσδήποτε και απαράβατα αυτό το πιάτο, που συγκεντρώνει γύρω από ένα τεράστιο τραπέζι όλη την ιταλική φαμίλια.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

100 γρ. μπέικον σε φετάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 καρότο σε πολύ ψιλά κυβάκια

2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

400 γρ. κονκασέ

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γλ. ζάχαρη

250 ml λευκό κρασί

1 δαφνόφυλλο

8-10 λαζάνια σε φύλλα

350 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

30 γρ. αλεύρι

500 ml γάλα χλιαρό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, να κάψει, και σοτάτουμε το μπέικον.

Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε τον κιμά και το δαφνόφυλλο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί σε κόμπους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1'.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε τον κιμά σκεπασμένο για 30'-40'. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Θέλουμε να έχει σαλτσούλα, να μη μας βγει στεγνός.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατίζουμε ελάχιστα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε μια πρώτη δόση λαζάνια. Πάνω τους απλώνουμε λίγο από τον κιμά, δυο τρεις κουταλιές μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί (τα αυθεντικά λαζάνια γίνονται με παλαιωμένο πεκορίνο, πικάντικο και στιβαρό τυρί, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα ώριμο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα).

Συνεχίζουμε με στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Τελειώνουμε με στρώση μπεσαμέλ και μπόλικο τυρί.

Ψήνουμε για 40' περίπου.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.