ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Υλικά

18 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το ταψί

2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας

3-4 κόκκους μπαχάρι

1 κ.γλ. κύμινο

4 αβγά

500 ml φρέσκο γάλα

αλάτι, πιπέρι

τριμμένο τυρί για την κρούστα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά: Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το μίγμα μπαχαρικών, το μπαχάρι και το κύμινο, μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30' τον κιμά, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με ψωμί του τοστ.

Αδειάζουμε πάνω του τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Συνεχίζουμε με μια στρώση ψωμί, κιμά και τυρί.

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ψωμί και περιχύνουμε με το μίγμα από γάλα και αβγά.

Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια με τυρί και ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.