ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Υλικά

200 γρ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

4 αβγά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας

αλάτι, πιπέρι

Για τους κεφτέδες

400 γρ. κιμά ανάμικτο, μοσχαρίσιο και χοιρινό

1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο εντελώς στο μούλτι

3 μεγάλες φέτες ψωμί μουλιασμένο, χωρίς την κόρα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 αβγό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο & αλεύρι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για τους κεφτέδες.

Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να κάψει.

Πλάθουμε μεγάλα σχετικά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Δε θέλουμε να τηγανιστούν εντελώς, απλώς τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδίσουν και να θωρακιστούν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα με τα αβγά, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό, όπως για το κέικ.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπέικιν, τον μαϊντανό, το τυρί και το μίγμα μπαχαρικών.

Στρώνουμε με χαρτί ένα στρογγυλό μέτριο ταψί και μεταφέρουμε τον χυλό.

Σκορπάμε τα κεφτεδάκια ανάμεσα στον χυλό και περιχύνουμε με ένα κουταλάκι το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.