ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά

1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μέτρια

2 δαφνόφυλλα

1 γεμάτη κ.σ. σπόρους πιπέρι

5-6 μπαχάρια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.γλ. ρίγανη

ελαιόλαδο

ξίδι

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το 1 δαφνόφυλλο, λίγο αλάτι και τα μπαχάρια.

Κλείνουμε με το καπάκι και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε τη φωτιά στο σιγανό.

Λογικά δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου νερό, αφού το χταπόδι βγάζει το δικό του.

Θέλουμε να μαλακώσει, να γίνει βαμβάκι. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι μέχρι να εξατμιστούν όλα τα ζουμάκια.

Κόβουμε το χταπόδι σε μέτριες μπουκιές και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε γυάλινο βάζο βάζουμε το χταπόδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το άλλο δαφνόφυλλο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Βοηθάει να αναμίξουμε όλα τα υλικά με το χέρι μας σε μια λεκάνη πριν τα τοποθετήσουμε στο βάζο.

Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο επιπλέον αλάτι.

Σκεπάζουμε το βάζο μέχρι επάνω με ξίδι και ελαιόλαδο σε αναλογία ⅔ ξίδι και ⅓ ελαιόλαδο.

Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες, να ποτίσει καλά το χταπόδι με το ξίδι.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 μήνες.

Το σερβίρουμε με επιπλέον ξίδι (ή λεμόνι) και ελαιόλαδο, με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη ή φέτες κρεμμυδιού.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.

Ψάρι στην Kατσαρόλα

Η συνταγή για ψάρι στην κατσαρόλα.