Follow us

Ριζότο με Αρακά και Λεμόνι

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι τα νοστιμότερα. Όπως αυτό το ριζότο.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

400 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1.700 ml ζωμό λαχανικών από κύβο

100 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε για 2'-3' τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε.

Αν ο αρακάς είναι φρέσκος, θέλει περισσότερο, οπότε τον βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σε μια αντικολλητική ανοιχτή κατσαρόλα ή σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με λίγο ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, αλατίζουμε ελαφρά (γιατί ο ζωμός περιέχει αλάτι), και σταδιακά, μόλις βλέπουμε ότι έχει απορροφηθεί, ρίχνουμε λίγο λίγο όλο τον ζωμό.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε τον αρακά, τον δυόσμο, το τυρί, το λεμόνι και το ξύσμα.

Το σημαντικό είναι να κατεβάσουμε το ριζότο την κατάλληλη στιγμή: το ρύζι πρέπει να κρατάει ελαφρά και να μοιάζει στην όψη με πηχτή σούπα, αφού τα υγρά του θα απορροφηθούν και θα σφίξει μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.