ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ριζότο με Αρακά και Λεμόνι

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι τα νοστιμότερα. Όπως αυτό το ριζότο.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

400 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1.700 ml ζωμό λαχανικών από κύβο

100 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε για 2'-3' τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε.

Αν ο αρακάς είναι φρέσκος, θέλει περισσότερο, οπότε τον βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σε μια αντικολλητική ανοιχτή κατσαρόλα ή σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με λίγο ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, αλατίζουμε ελαφρά (γιατί ο ζωμός περιέχει αλάτι), και σταδιακά, μόλις βλέπουμε ότι έχει απορροφηθεί, ρίχνουμε λίγο λίγο όλο τον ζωμό.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε τον αρακά, τον δυόσμο, το τυρί, το λεμόνι και το ξύσμα.

Το σημαντικό είναι να κατεβάσουμε το ριζότο την κατάλληλη στιγμή: το ρύζι πρέπει να κρατάει ελαφρά και να μοιάζει στην όψη με πηχτή σούπα, αφού τα υγρά του θα απορροφηθούν και θα σφίξει μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

Επίσης...

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.

Η Καλύτερη Σάλτσα Ντομάτα σε Βαζάκι

Η σύγχρονη σάλτσα μπορεί να γίνει σε κάθε κουζίνα, ελαφριά και μυρωδάτη, για να δώσει το άρωμα του ήλιου στα μαγειρέματα του χειμώνα.

Κολοκυθάκια-Βαρκούλες Γεμιστά με Κιμά

Μια παραλλαγή στα κολοκυθάκια-παπουτσάκια, τόσο ελαφριά και νόστιμη, που μπορείς χωρίς πρόβλημα να φας ολόκληρο το ταψί.