ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Aνοιχτά Tραχανοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις ανοιχτά τραχανοπιτάκια.

ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

150 γρ. τραχανά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

2 αβγά

200 γρ. φέτα σπασμένη

200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το φύλλο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον τραχανά, τον αλατίζουμε και τον βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, σκεπασμένο με νερό.

Τον αφήνουμε να κρυώσει.

Συνήθως ο τραχανάς απορροφά όλα τα υγρά του. Αν δεν σας συμβεί το ίδιο, τον σουρώνετε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Προσθέτουμε στον τραχανά τα αβγά, μπόλικο πιπέρι, τη φέτα, τη μοτσαρέλα και τα ¾ του κίτρινου τυριού και ανακατεύουμε καλά.

Διπλώνουμε το κάθε φύλλο στη μέση και το κόβουμε στα δύο. Λαδώνουμε τη φόρμα με τα 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν ή κεκάκια (θα γίνουν 2 δόσεις και 12 πιτάκια).

Τοποθετούμε το διπλωμένο φύλλο στη βάση και γεμίζουμε με 2 κ.σ. γέμιση το κάθε φορμάκι.

Στρώνουμε ωραία το φύλλο που περισσεύει, να μοιάζει με λουλούδι.

Το λαδώνουμε γενναιόδωρα, γιατί το χωριάτικο φύλλο θέλει μπόλικο λάδι.

Πασπαλίζουμε τη γέμιση με τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε για 20'-25', μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το φύλλο.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.