ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαλοπούλα και Κιμάς Μέσα στην Κολοκύθα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό για το γιορτινό τραπέζι από μια κολοκύθα ολόκληρη που βγαίνει από τον φούρνο γεμιστή με τις κλασικές αγαπημένες γεύσεις και τα αρώματα των Χριστουγέννων.

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

1 μεγάλη στρογγυλή κόκκινη κολοκύθα, χωρίς λαιμό

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας σε μεγάλες μπουκιές

350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

4-5 συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα

1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

½ φλιτζ. κουκουνάρι

3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

¾ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 ποτήρι ρύζι καρολίνα

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι λευκό ή γλυκό μοσχάτο κρασί

10-12 κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένα

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

4-5 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μελώσουν.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τον κιμά και τα συκωτάκια, το μπαχάρι, το κουκουνάρι, το μπέικον και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλα 2'.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τα κάστανα, τον μαϊντανό και τα βερίκοκα, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε 1 ώρα τη γέμιση να σταθεί.

Κόβουμε ένα καπάκι από την κολοκύθα, καθαρίζουμε τις ίνες και τα σπόρια και ξύνουμε λίγη από τη σάρκα της στο εσωτερικό, για να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο.

Πασπαλίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Τη γεμίζουμε με τη γέμιση, να μην ξεχειλίζει όμως, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί.

Σκεπάζουμε με το καπάκι της και καλύπτουμε την κολοκύθα με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C σε ζεστό φούρνο.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 45' ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα (την τρυπάμε με οδοντογλυφίδα για να ελέγξουμε).

Σερβίρουμε τη γέμιση με το εσωτερικό της κολοκύθας, που έχει μελώσει.

Επίσης...

Πατατο-Μουσακάς µε Γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο-μουσακά με γιαούρτι.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.