ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαλοπούλα και Κιμάς Μέσα στην Κολοκύθα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό για το γιορτινό τραπέζι από μια κολοκύθα ολόκληρη που βγαίνει από τον φούρνο γεμιστή με τις κλασικές αγαπημένες γεύσεις και τα αρώματα των Χριστουγέννων.

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

1 μεγάλη στρογγυλή κόκκινη κολοκύθα, χωρίς λαιμό

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας σε μεγάλες μπουκιές

350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

4-5 συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα

1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

½ φλιτζ. κουκουνάρι

3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

¾ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 ποτήρι ρύζι καρολίνα

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι λευκό ή γλυκό μοσχάτο κρασί

10-12 κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένα

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

4-5 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μελώσουν.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τον κιμά και τα συκωτάκια, το μπαχάρι, το κουκουνάρι, το μπέικον και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλα 2'.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τα κάστανα, τον μαϊντανό και τα βερίκοκα, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε 1 ώρα τη γέμιση να σταθεί.

Κόβουμε ένα καπάκι από την κολοκύθα, καθαρίζουμε τις ίνες και τα σπόρια και ξύνουμε λίγη από τη σάρκα της στο εσωτερικό, για να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο.

Πασπαλίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Τη γεμίζουμε με τη γέμιση, να μην ξεχειλίζει όμως, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί.

Σκεπάζουμε με το καπάκι της και καλύπτουμε την κολοκύθα με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C σε ζεστό φούρνο.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 45' ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα (την τρυπάμε με οδοντογλυφίδα για να ελέγξουμε).

Σερβίρουμε τη γέμιση με το εσωτερικό της κολοκύθας, που έχει μελώσει.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.