ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι-Τούρτα με Γέμιση Γαλοπούλας

Με αυτή την πεντανόστιμη συνταγή έχουμε δύο σε ένα: το συνοδευτικό ρύζι με όλη τη γεύση της γέμισης και μια ωραία παρουσία στο τραπέζι.

ΡΥΖΙ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά

2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο για τη φόρμα

1 αβγό

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

1 φλιτζ. μοσχαρίσιο κιμά

1 φλιτζ. εντόσθια κότας ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού

1 σφηνάκι κονιάκ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

4 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μαύρες σταφίδες

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά, τα εντόσθια και το κουκουνάρι με το μπαχάρι, το γαρίφαλο και το μίγμα μπαχαρικών.

Μόλις αλλάξουν χρώμα και ροδίσουν ελαφρά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το ξύσμα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15' περίπου, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.

Ρίχνουμε μετά τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Ρίχνουμε στο τέλος τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για το ρύζι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το ρύζι, το φέρνουμε μερικές βόλτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 4 φλιτζ. νερό.

Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το νερό του και να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με το αβγό, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.

Λαδώνουμε τη στρογγυλή φόρμα του κέικ ή τη στρώνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος.

Καλύπτουμε τον πυθμένα και όσο γίνεται τα τοιχώματα με το μισό ρύζι, ισιώνουμε και από πάνω βάζουμε τη γέμιση. Ισιώνουμε και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ρύζι.

Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε το ρύζι για 25' στους 180°C.

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.

Τηγανιά με Κοτόπουλο, Πιπεριές και Γραβιέρα

Η γραβιέρα με το κοτόπουλο και τις χρωματιστές πιπεριές είναι ένας συνδυασμός γεμάτος άρωμα και αρκετά πονηρός.

Τηγανιά με Κοτόπουλο και Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι δίνει μια μαγική γεύση σε όλες τις τηγανιές με κρέας ή κοτόπουλο.