Follow us

Ρύζι-Τούρτα με Γέμιση Γαλοπούλας

Με αυτή την πεντανόστιμη συνταγή έχουμε δύο σε ένα: το συνοδευτικό ρύζι με όλη τη γεύση της γέμισης και μια ωραία παρουσία στο τραπέζι.

ΡΥΖΙ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά

2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο για τη φόρμα

1 αβγό

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

1 φλιτζ. μοσχαρίσιο κιμά

1 φλιτζ. εντόσθια κότας ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού

1 σφηνάκι κονιάκ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

4 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μαύρες σταφίδες

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά, τα εντόσθια και το κουκουνάρι με το μπαχάρι, το γαρίφαλο και το μίγμα μπαχαρικών.

Μόλις αλλάξουν χρώμα και ροδίσουν ελαφρά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το ξύσμα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15' περίπου, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.

Ρίχνουμε μετά τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Ρίχνουμε στο τέλος τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για το ρύζι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το ρύζι, το φέρνουμε μερικές βόλτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 4 φλιτζ. νερό.

Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το νερό του και να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με το αβγό, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.

Λαδώνουμε τη στρογγυλή φόρμα του κέικ ή τη στρώνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος.

Καλύπτουμε τον πυθμένα και όσο γίνεται τα τοιχώματα με το μισό ρύζι, ισιώνουμε και από πάνω βάζουμε τη γέμιση. Ισιώνουμε και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ρύζι.

Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε το ρύζι για 25' στους 180°C.

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.