Follow us

Βελουτέ με Κάστανο

Η σούπα είναι το καλύτερο ξεκίνημα στο γιορτινό τραπέζι, για να ζεστάνει τον ουρανίσκο, τις καρδιές και την κουβέντα.

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

Υλικά

700 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 καρότο σε ροδέλες

1 πράσο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι κονιάκ

½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον.

Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα κάστανα, περίπου 5 ποτήρια νερό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για ½ ώρα.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και με το ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι) πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον νερό.

Tip

Προσέξτε μη σας βγει πηχτή σαν πουρές. Θέλουμε να είναι βελούδινη... αλλά σούπα! Τη σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πάπρικα ή λίγη κρέμα γάλακτος και μπόλικο πιπέρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.