ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφέλια με Κρασί

Ένα γρήγορο φαγητό-λουκούμι, που έρχεται από την Κύπρο.

ΑΦΕΛΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

1.300 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές

½ ποτήρι ελαιόλαδο

2 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου

1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κοπανίζουμε στο γουδί ή χοντροκόβουμε στο μούλτι το κόλιανδρο.

Αποβραδίς ή για 6 ώρες βάζουμε σε λεκανίτσα το κρέας με το κόλιανδρο και το κρασί και το μαρινάρουμε στο ψυγείο.

Στεγνώνουμε το κρέας σε χαρτί κουζίνας και κρατάμε τη μαρινάδα.

Σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται υπέροχα με τηγανητές πατάτες, ενώ είναι ιδανικός μεζές για μπίρα ή κρασί.

Επίσης...

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.

Πεντανόστιμο Χοιρινό στο Φούρνο με Πατάτες

Η συνταγή για πεντανόστιμο χοιρινό στο φούρνο με πατάτες.

Χοιρινό Κρασάτο με Δεντρολίβανο

Η συνταγή για κρασάτο χοιρινό με δεντρολίβανο.

Χοιρινό Ριγανάτο με Κεφαλοτύρι

Πώς θα φτιάξεις χοιρινό ριγανάτο με κεφαλοτύρι.

Χοιρινό Ρολό με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις χοιρινό ρολό με ελιές.

Χοιρινό Γεμιστό με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για χοιρινό γεμιστό με καρύδια και σταφίδες.